fbpx

Over mij

Van kinds af ben ik een liefhebber van iemand helpen en het oplossen van puzzels, maar dan niet van die simpele. En het is zo grappig om te merken dat ik dat eigenlijk nog steeds elke dag opnieuw doe. Door samen met jou te kijken waar je klachten vandaan komen en een manier te vinden om ervoor te zorgen dat je pijn je niet in de weg staat om datgene te doen waar je het gelukkigst van wordt.

 

Het in kaart brengen van complexe, onbegrepen klachten waarbij adem, pijn en slaap een grote rol spelen is waar mijn specialisme ligt. Ik laat je zien hoe je lichaam werkt en geef inzicht relaties tussen verschillende klachten die je hebt (gehad) uit en leer je wat je kunt gaan doen om beter te gaan herstellen. Dat is overigens voor iedereen anders, want iedereen heeft zijn eigen verhaal. En als je naar dat hele verhaal kijkt is het vaak logisch, dat je last hebt van wat je hebt. Kort samengevat zoek ik naar de oorzaak van je klachten en help je de basis weer in balans te brengen, zodat je wel kunt gaan herstellen.

Een leven lang leren

Ik vind de werking van ons lichaam, het vermogen tot herstel, de ademhaling, pijn, slaap, bewegen, het zenuwstelsel, immuunsysteem en de invloed van ons brein en emoties fascinerend. Dat is waarom ik me nog steeds ieder jaar blijf verdiepen in nieuwe scholingen en ontwikkelingen. En werk ik samen met andere professionals om de meeste impact op jouw gezondheid te kunnen maken en daarmee ook weer van hen te leren. Verder geef ik lezingen en ben ik sinds kort onderdeel van het team van Physis Academy.

Je lichaam heeft altijd gelijk

Dat is ook waarom ik kijk naar jou als geheel. Niet op een zweverige manier, maar onderbouwd met onderzoek en 17 jaar ervaring als oefentherapeut. Kijk er dus ook niet gek van op als je van mij adviezen krijgt over je ademhaling, wanneer je met kaakpijn komt of wanneer ik je informatie over slaap en voeding geef in relatie tot langdurige pijnklachten. Je bent namelijk een set van systemen en alles werkt met elkaar samen. Daarom begin ik om jouw klacht goed te kunnen begrijpen, altijd met het stellen van veel vragen.

Vervolgens maken we een veranderplan passend bij wat jij wilt bereiken. We kijken welke stappen daarvoor nodig zijn. Wat je weer moet (af)leren. En het mooie is, je lichaam liegt nooit! Als het niet goed gaat, maar ook als dit weer wel zo is en jij weer herstelt! Jij blij! En ik ook!

Samen kijken?

Heb je pijn of onbegrepen klachten? Slaap je slecht, is je adem in de war, heb je moeite met bewegen of last van stress. En weet ook je (huisarts, specialist of therapeut) niet meer waar je moet beginnen? Maak dan een afspraak zodat we kunnen puzzelen waar jouw basis uit balans is en waarom je de klachten hebt die je hebt. Want het is zo fijn als je wel herstelt.

En wil je er eerst eens wat over lezen, dan is hier een fijn boek.

Instagram
Facebook