fbpx

Wie ik ben


Hai, fijn om je hier te treffen! Ik ben Debby, oefentherapeut in Deventer. Wij hebben wat gemeen, namelijk niet opgeven als we ergens voor gaan en kijken hoe het beter kan. Dat is waar we gelukkig van worden. Maar ik zal eerst wat over mezelf vertellen. Waarom ik het leukste vak ter wereld heb (lees: oefentherapie) en hoe het komt dat ik me in chronische pijn, slaapproblemen en complexe, onbegrepen klachten gespecialiseerd heb.

Wat ik doe

Inmiddels ben ik vijftien jaar oefentherapeut Mensendieck en het leukste van mijn werk is positieve veranderingen teweeg brengen. Echt waanzinnig soms! Het ontroert mij om te zien hoe pijnlijk klachten soms kunnen zijn en hoe ongelukkig dat je kan maken. En het ontroerd me ook als je na verloop van tijd vertelt hoe goed je in je vel zit. Dat is toch fantastisch? De herkenning als ik vertel hoe het lichaam werkt en dat sommige klachten echt zo logisch verklaarbaar zijn. Dit motiveert mij enorm.
Breed kijken is waar ik me in gespecialiseerd heb. Luisteren naar je onbeantwoorde vragen en kijken naar je onbegrepen klachten, dat is wat ik doe. Ik zoek naar de oorzaak van je klachten en help je mentaal en fysiek weer vitaal te worden. Dus niet meer benauwd, moe en futloos. Geen pijn en slapeloosheid en niet meer om de haverklap ziek. Maar in beweging, positief en in control! Want ik denk dat dat is waar je gelukkig van wordt.

Breed kijken

Van jongs af aan liep ik zelf ook vaak met pijnklachten, de meeste vaak niet heel goed te duiden. Niet genoeg om volledig plat te gaan, maar wel genoeg om moe en futloos te zijn, gefrustreerd en teleurgesteld, soms zomaar op een dinsdagochtend. Echt niet handig. Pijnklachten tijdens het werk, een dag uitvallen en dan weer knallen. Nooit een echte burnout maar wel het gevoel dat ie zo kan komen. Elke scholing leerde ik niet alleen veel over mijn vak, de klachten van de mensen met wie ik werkte, maar ook heel erg veel over mijn eigen lichaam, brein en pijn. Leerzaam…
Tot op een bepaald moment het kwartje viel. Het breed kijken, het snappen hoe je lichaam als set van systemen in elkaar zit en functioneert. Of niet. Niet goed in balans is. En dat dit die onverklaarbare klachten ineens kraakhelder kan verklaren. Door de kennis aan elkaar te verbinden. Door breed te kijken. In te zoomen en weer uit te zoomen. En het gevolg? Ik heb dingen geleerd en aangepast. En ik heb bakken met energie en ben gelukkig!

Oefentherapie en meer

Met een studie drama en de opleiding oefentherapie, kon ik ook na mijn afstuderen in 2005 nog steeds niet stoppen met leren. Mijn fascinatie over de werking van ons lichaam, ons vermogen tot herstel, de adem, het zenuwstelsel en de invloed van ons brein en onze emoties, is de afgelopen jaren alleen maar meer geworden. Naast het werken in de praktijk heb ik daarom door de jaren heen heel veel opleidingen gevolgd om mij te verdiepen en te verbreden. Dit alles heeft geleid tot wie ik nu ben: oefentherapeut en coach gespecialiseerd in complexe klachten. En nog steeds kan ik niet stoppen met leren, momenteel volg ik een jaaropleiding waarin ik nog meer diepgaande relaties leer tussen chronische pijn, voeding, stress, slaap, het immuunsysteem, adem en bewegen.

Hoe ik dat doe

Ik kijk breed naar het lichaam als geheel, naar het grote plaatje. Dus niet alleen naar de pijnlijke plek. Ik probeer tot de kern van het probleem te komen en denk in oplossingen. Ik vind het belangrijk dat je weer grip op je leven en klachten krijgt. Dit begint bij voelen en begrijpen van wat er aan de hand is en vervolgens kijken hoe het probleem opgelost kan worden. Ik vind het boeiend om te zien hoe het lichaam met zijn lichaamstaal je duidelijk maakt dat er dingen niet goed gaan. Je lichaam liegt nooit! Heel mooi vind ik het als je binnenkomt en ik al kan zien dat je het weer zelf kan. Te zien dat bewegen beter gaat, je goed slaapt, minder pijn hebt en weer lekker in je vel zit!

Samen breed kijken?

Kom jij er niet meer uit? Heb je onbegrepen of complexe klachten? Heb je slaapproblemen, misschien wel een verkeerde ademhaling, moeite met bewegen of last van stress. Weet ook je huisarts, specialist of therapeut het niet meer? Heb je al eens breed gekeken? Maar veel belangrijker: wil je de controle terug? Maak een afspraak met mij in mijn praktijk voor oefentherapie in Deventer en laat mij eens samen met jou puzzelen. Want het is zo fijn als je weer gelukkig kunt zijn. Jij blij!

Voor inzicht en reminders