fbpx

oefentherapeut en coach Debby van Rijn

Wie ik ben


Hai, fijn om je hier te treffen! Want we hebben wat gemeen, namelijk niet opgeven als we ergens voor gaan en kijken hoe het beter kan. Dat is waar we gelukkig van worden. Ik ben benieuwd wie je bent en wat jou hier brengt. Maar ik zal eerst wat over mezelf vertellen. Waarom ik het leukste vak ter wereld heb en hoe het komt dat ik me in chronische pijn, slaapproblemen en complexe, onbegrepen klachten gespecialiseerd heb.

Wat ik doe

Inmiddels ben ik vijftien jaar gepassioneerd oefentherapeut Mensendieck. Het leukste van mijn werk is positieve veranderingen teweeg brengen. Echt waanzinnig soms! Het ontroert me als mensen na verloop van tijd vertellen hoe goed ze in hun vel zitten. Dat is toch fantastisch? De herkenning als ik vertel hoe het lichaam werkt en dat sommige klachten echt zo logisch verklaarbaar zijn. Dit motiveert mij enorm.
Breed kijken, is waar ik me in gespecialiseerd heb. Luisteren naar je onbeantwoorde vragen en kijken naar je onbegrepen klachten, is wat ik doe. Ik zoek naar de oorzaak van je klachten en help je mentaal en fysiek weer vitaal te worden. Dus niet meer benauwd, moe en futloos. Geen pijn en slapeloosheid en niet meer om de haverklap ziek.
Maar in beweging, positief en in control! Want ik denk dat dat is waar je gelukkig van wordt.

Oefentherapie en meer

Met een studie drama en de opleiding oefentherapie, kon ik ook na mijn afstuderen in 2005 nog steeds niet stoppen met leren. Mijn fascinatie over de werking van ons lichaam, ons vermogen tot herstel, de adem, het zenuwstelsel, de invloed van ons brein en onze emoties, is de afgelopen jaren alleen maar meer geworden. Naast het werken in de praktijk heb ik daarom door de jaren heen heel veel opleidingen gevolgd om mij te verdiepen en te verbreden.
Dit alles heeft geleid tot wie ik nu ben: oefentherapeut en coach gespecialiseerd in complexe klachten.

Hoe ik dat doe

Ik kijk breed naar het lichaam als geheel, naar het grote plaatje. Dus niet alleen naar de pijnlijke plek. Ik probeer tot de kern van het probleem te komen en denk in oplossingen. Ik vind het belangrijk dat je weer grip op je leven en klachten krijgt. Dit begint bij voelen en begrijpen van wat er aan de hand is en vervolgens kijken hoe het probleem opgelost kan worden. Ik vind het boeiend om te zien hoe het lichaam met zijn lichaamstaal je duidelijk maakt dat er dingen niet goed gaan. Het lichaam liegt nooit. Heel mooi vind ik het als je binnenkomt en ik al kan zien dat je het weer zelf kan. Te zien dat bewegen beter gaat, je goed slaapt, minder pijn hebt en weer lekker in je vel zit!

Breed kijken

Van jongs af aan liep ik zelf ook vaak met pijnklachten, de meeste vaak niet heel goed te duiden. Niet genoeg om volledig plat te gaan, maar wel genoeg om moe en futloos te zijn, soms zomaar op een dinsdagochtend. Echt niet handig. Pijnklachten tijdens het werk, een dag uitvallen en dan weer knallen. Nooit een echte burnout maar wel het gevoel dat ie zo kan komen. Elke scholing leerde ik niet alleen veel over mijn vak, de klachten van de mensen met wie ik werkte, maar ook heel erg veel over mijn eigen lichaam, brein en pijn. Leerzaam…
Tot op een bepaald moment het kwartje viel. Het breed kijken, het snappen hoe je lichaam als set van systemen in elkaar zit en functioneert. Of niet. Niet goed in balans is. En dat dit die onverklaarbare klachten ineens kraakhelder kan verklaren. Door de kennis aan elkaar te verbinden. Door breed te kijken. En het gevolg? Ik heb dingen geleerd en aangepast. En ik heb bakken met energie en ben gelukkig!

Samen breed kijken?

Kom je er niet uit? Heb je onbegrepen of complexe klachten? Slaap je slecht, problemen met je adem, bewegen of stress. Heb je al eens breed gekeken? Maar veel belangrijker: wil je de controle terug? Zullen we dan samen eens breed kijken? Want het is zo fijn als je weer gelukkig kunt zijn. Jij blij!

Voor inzicht en reminders