fbpx

Wie ik ben


Hai, fijn om je hier te treffen! Wie ik ben, ik ben Debby van Rijn. Eigenwijs, altijd denkend in ‘wat kan wel’ en niet opgeven als ik ergens voor ga. Ik heb het leukste vak ter wereld lees: oefentherapeut gespecialiseerd in chronische pijn, slaapproblemen en complexe, onbegrepen klachten. Specialist in breed kijken. Relatie leggen tussen de verschillende klachten waarover je verteld, nu en in het verleden. Want iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. En als je naar het hele plaatje kijkt is het vaak logisch, dat je last hebt van wat je hebt. Ik zoek naar de oorzaak van je klachten en help je de basis weer in balans te brengen, zodat je lichaam in staat is om te herstellen.

Leren en lesgeven

Ik ben gefascineerd door de werking van ons lichaam, het vermogen tot herstel, de ademhaling, pijn, het zenuwstelsel en de invloed van ons brein en onze emoties. Naast mijn werk in de praktijk ben ik daarom ook altijd blijven leren. Dit alles heeft geleid tot wie ik nu ben: oefentherapeut en coach gespecialiseerd in de relaties tussen houding, bewegen, adem, slaap, het immuunsysteem en daarmee pijn en voeding, en stress. En in de toekomst zal ik er ook les over gaan geven.

Het leukste van mijn werk

Inmiddels ben ik 16 jaar oefentherapeut Mensendieck en het leukste van mijn werk vind ik de intake en het onderzoek. Het puzzelen en vervolgens positieve veranderingen teweeg brengen. Het ontroert me om te zien hoe pijnlijk klachten soms kunnen zijn en hoe ongelukkig dat je kan maken. En ik krijg kippenvel, als we het voor elkaar hebben dat het weer ècht goed met je gaat.

Je bent een set van systemen

Van jongs af aan liep ik zelf ook regelmatig met pijnklachten, de meeste vaak niet heel goed te duiden. Frustrerend en teleurstellend, vond ik het dat ik moest blijven zitten op de middelbare school en niet uit kon, omdat ik te moe was. En later tijdens mijn werk, als ik een dag vol met mensen moest afbellen omdat ik ziek was. Nooit een echte burn-out, maar het scheelde soms niet veel. Elke opleiding in de afgelopen jaren leerde ik over mijn werk, maar natuurlijk ook over mijn eigen lichaam, brein en pijn.
Tot op een bepaald moment het kwartje viel. Dat je lichaam als set van systemen functioneert. Of niet, wanneer de basis niet in balans is. En dat dit veel klachten kan verklaren. Door al die kennis aan elkaar te koppelen kon ik ineens zoveel meer problemen helpen verminderen. Het gevolg? Niet alleen ben ik zelf fit, ik kan ook jou helpen de basis weer in balans te brengen!

Het lichaam liegt niet

Ik kijk breed naar het lichaam als geheel, holistisch. Niet op een zweverige manier, maar onderbouwd met onderzoek en ervaring. Je kunt bij mij dus bv. adviezen krijgen over je ademhaling, wanneer je met rugklachten komt. Ik probeer tot de kern van het probleem te komen en denk in duurzame oplossingen. Dit begint wat mij betreft bij begrijpen van wat er aan de hand is en vervolgens kijken hoe het probleem opgelost kan worden. Welke stapjes daarvoor nodig zijn. Wat je weer moet (af)leren. Doen en volhouden. En het mooie is, je lichaam liegt nooit! Dus heel mooi om te zien als je binnenkomt en ik al kan zien dat je het weer zelf kan. Dat ik mezelf overbodig heb gemaakt. Dat je lichaamstaal verteld dat bewegen beter gaat, je goed slaapt, minder pijn hebt en weer lekker in je vel zit! Jij blij en ik blij!

Samen kijken?

Kom jij er zelf niet uit? Heb je pijn of onbegrepen complexe klachten? Een slaapproblemen, je adem in de war, moeite met bewegen of last van stress. Weet ook je huisarts, specialist of therapeut het niet meer? Zoom dan eens uit en kijk eens naar het grote plaatje, kijk een wat breder. Maak een afspraak en laat mij eens samen met je puzzelen. Want het is zo fijn als je weer lekker in je vel zit. En als je eerst gewoon zelf eens wat wil lezen, dan hier een fijn boek.

Instagram
Facebook