Vergoeding van oefentherapie

Oefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering, net zoals fysiotherapie. Oefentherapie uit de aanvullende verzekering heeft geen invloed op het eigen risico. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van het door jou gekozen aanvullende pakket. Ik heb contracten met alle zorgverzekeraars met uitzondering van Caresq.
Hier vindt je het aantal behandelingen die verzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende polis. De informatie is samengesteld uit openbaar beschikbare informatie van de verzekeraars. Als je zeker wilt zijn van het aantal behandelingen, kijk dan naar je polisvoorwaarden of neem contact op met je verzekeraar.

Afzeggen / Verzetten

Ben je onverhoopt verhinderd? Zeg dan de afspraak minstens 24 uur van tevoren af. Het tarief voor een niet nagekomen behandeling is gelijk aan het behandeltarief. Je krijgt een factuur van een afspraak die je niet bent nagekomen die je zelf moet betalen. Hiervoor ben je niet verzekerd, dus deze kosten worden niet vergoed door je verzekeraar. Annuleren kan telefonisch, per mail of whats-app.

Tarieven

Bij een aanvullende verzekering, wordt oefentherapie direct gedeclareerd bij de zorgverzekeraar volgens het tarief wat de zorgverzekeraar hiervoor heeft bepaald. Ben je niet aanvullend verzekerd of is je budget bereikt, ontvang je een factuur en gelden de onderstaande tarieven.

Intake en onderzoek € 70,00
Behandeling (30 min) € 70,00
Behandeling (60 min) € 70,00
Toeslag voor aan huis €17,50
Telefonisch / online consult € 35,00
Werkplekonderzoek € 360,00
Project Inzicht € 90,00
Coaching per uur € 90,00
Verzuimtarief 100%

Intake en behandeling

Als je op eigen gelegenheid komt, zal ik eerst met een screening onderzoeken of je bij mij aan het juiste adres bent. Als je klachten niet binnen mijn vakgebied liggen, of als ik denk dat het raadzaam is eerst je huisarts of specialist te raadplegen, verwijs ik je door voor verder onderzoek. Kom je op verwijzing of blijkt uit de screening dat je bij mij terecht kunt, dan doe ik verder onderzoek en kunnen we starten met de behandeling. Een behandeling duurt 30 of 60 minuten. De eerste afspraak duurt altijd 60 minuten. Neem tijdens de eerste afspraak een geldig ID mee en – wanneer je die hebt – de verwijzing van de arts/specialist.

Vergoeding tot 18 jaar

Kinderen tot 18 jaar krijgen de eerste 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering.

Chronische aandoening

Als je verwijzing hebt die aangeeft dat je aandoening hebt die op de chronische lijst staat, krijg je oefentherapie onbeperkt vergoed vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen worden vergoed uit je aanvullende verzekering, voor zover je deze hebt.