Vergoeding van oefentherapie

Oefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering, net zoals fysiotherapie. Oefentherapie uit de aanvullende verzekering heeft geen invloed op het eigen risico. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed is afhankelijk van het door jou gekozen aanvullende pakket. Ik heb contracten met alle zorgverzekeraars met uitzondering van Caresq.
Hier vindt je het aantal behandelingen die verzekeraars vergoeden vanuit de aanvullende polis. De informatie is samengesteld uit openbaar beschikbare informatie van de verzekeraars. Als je zeker wilt zijn van het aantal behandelingen, kijk dan naar je polisvoorwaarden of neem contact op met je verzekeraar.

Tarieven

Screening
Intake en onderzoek
Behandeling oefentherapie
Uitgebreide behandeling oefentherapie
Toeslag voor behandeling aan huis
Telefonisch consult
Bedrijfsoefentherapie / Werkplekonderzoek / Coaching

€ 17,50
€ 52,50
€ 35,00
€ 70,00
€ 17,50
€ 17,50
Vraag een offerte

Bij een aanvullende verzekering, wordt oefentherapie direct gedeclareerd bij de zorgverzekeraar. Ben je niet aanvullend verzekerd of is je budget bereikt, ontvang je een factuur.

Intake en behandeling

Als je op eigen gelegenheid komt, zal ik eerst met een screening onderzoeken of je bij mij aan het juiste adres bent. Als je klachten niet binnen mijn vakgebied liggen, of als ik denk dat het raadzaam is eerst je huisarts of specialist te raadplegen, verwijs ik je door voor verder onderzoek. Kom je op verwijzing of blijkt uit de screening dat je bij mij terecht kunt, dan doe ik verder onderzoek en kunnen we starten met de behandeling. Voor een behandeling staat gemiddeld 30-45 minuten afhankelijk van je klachten. De eerste behandeling duurt 60 minuten. Neem tijdens de intake een geldig ID en, wanneer je die hebt, de verwijzing van de arts/specialist mee.

Vergoeding tot 18 jaar

Kinderen tot 18 jaar krijgen altijd de eerste 18 behandelingen vergoed uit de basisverzekering. Ook aandoeningen die op de chronische lijst staan, worden uit de basisverzekering vergoed vanaf de 21ste behandeling.

Chronische aandoening

Als je aandoening op de chronische lijst staat, krijg je oefentherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. Dit gaat van het eigen risico af. De eerste 20 behandelingen worden meestal vergoed uit je aanvullende verzekering, voor zover je deze hebt. Deze 20 behandelingen gelden per aandoening, niet per kalenderjaar.

Afzeggen / Verzetten

Ben je onverhoopt verhinderd? Zeg dan de afspraak minstens 24 uur van tevoren af. Het tarief voor een niet nagekomen behandeling is gelijk aan het behandeltarief. Deze kosten worden niet vergoed door je verzekeraar. Annuleren kan telefonisch, per mail of whats-app.

Stuur een WhatsApp whatsapp