fbpx

Stress

STRESS

Stress is niet de vijand

Stress is niet de vijand! Stress kan je gezondheid, prestaties, productiviteit en ontwikkeling verbeteren. In de juiste hoedanigheid zijn de effecten van stress juist positief. Maar zo voelt het lang niet altijd. En vanaf een bepaald punt is dat ook echt niet meer zo. Dus wanneer je het gevoel hebt dat je stress moet vermijden, terwijl dat voorheen nooit zo was, wordt het tijd om anders met stress om te leren gaan. En als je het gevoel hebt dat stress slecht is en dat je stress moet vermijden, dan zal er een wereld voor je open gaan als ik je vertel dat dit niet hoeft. Het kan echt anders.

Wanneer stress de overhand neemt

Hoofdpijn, kaakklachten, hartkloppingen, algehele gespannenheid, vermoeidheid, kort lontje, gejaagde ademhaling, stemproblemen, buikklachten, slaapproblemen, concentratie en geheugenproblemen…

Zo maar een paar klachten die je kunt voelen wanneer je stress hebt. Je wilt hier niet mee doorlopen met de kans op een burn-out, overspannen raken, langdurige (onbegrepen pijn)klachten, problemen met je immuunsysteem, angst- en paniekklachten of een depressie. Je lijf zegt niets voor niets stop. Hij waarschuwt je voor een groter probleem.

Maar hoe ga je daar mee om vandaag de dag, met zoveel drukte, spanningen en onzekerheden en wanneer mensen van je afhankelijk zijn? Hoe blijf je overeind? Hoe zorg je dat stress niet de overhand neemt?

Stressmindset

Stress is een van de meest besproken en tegelijkertijd onbegrepen onderwerpen van deze tijd. Iedereen heeft ofwel chronische stress of is aan het herstellen van stress. Het is niet ongewoon dat je rond je 30e al een burn-out hebt gehad of er tegenaan zit. Wat gaat er mis? Het vermijden en uit de weg gaan van stress en constant zoeken naar rust en ontspanning bij stress, werkt niet altijd. En dat hebben veel van ons al ondervonden. Daarom leer ik je hoe je ondanks stress weerbaarder, rustiger, meer gefocust en ontspannen kunt blijven. Juist nu.

Je leert

  • Je lichaamssignalen beter begrijpen
  • Wat de juiste stress mindset is
  • De functies van je zenuwstelsel in balans te brengen
  • Hoe je acute stress kunt gebruiken om sterker te worden
  • Je stressbestendigheid en belastbaarheid te vergroten
  • Lichamelijke klachten door stress verminderen, oplossen en voorkomen
  • Chronische stress verminderen en vermijden
  • Sneller te herstellen van inspanning en vermoeidheid
  • Hoe je zorgen en angsten kunt verminderen
  • Kortom met stress omgaan zonder er last van te hebben

Wil jij de controle over jezelf terug?

Wil je leren hoe jouw stressmechanisme werkt? Weer kunnen ontspannen en omgaan met stressvolle situaties en je weer goed voelen? Maak een afspraak, ik help je hier graag bij.

STRESS IS NIET DE VIJAND