fbpx

Stress is niet de vijand

Stress is niet de vijand! Maar verbeterd juist je gezondheid en vitaliteit, je prestatie en productiviteit, je ontwikkeling en groei. In de juiste hoedanigheid zijn de effecten van stress positief en kun je deze benutten. Maar zo voelt het lang niet altijd. Dus wanneer je het gevoel hebt dat stress slecht is voor je gezondheid en vitaliteit, je minder productief maakt en je prestaties verminderd, het je ontwikkeling en groei in de weg staat, krijg je onherroepelijk het gevoel dat stress slecht is en dat je stress moet vermijden.

Wanneer stress de overhand neemt

Hoofdpijn, kaakklachten, hartkloppingen, algehele gespannenheid, vermoeidheid, kort lontje, gejaagde ademhaling, stemproblemen, buikklachten, slaapproblemen, concentratie en geheugenproblemen…

Zo maar een aantal klachten die je kunt voelen opkomen wanneer je stress hebt. Je wilt er niet mee doorlopen met de kans op een burn-out, overspannen raken, langdurige (onbegrepen pijn)klachten, problemen met je immuunsysteem, angst- en paniekklachten of een depressie. Je lijf zegt niets voor niets stop! Hij waarschuwt je voor een groter probleem.

Maar hoe ga je daar nou mee om in drukke tijden, tijdens een deadline of wanneer mensen van je afhankelijk zijn? Hoe blijf je overeind? Hoe zorg je dat stress niet de overhand neemt?

Stress mindset

Stress is een van de meest besproken en tegelijkertijd onbegrepen onderwerpen van deze tijd. Iedereen is ofwel chronisch gestresst of aan het herstellen van stress. Je kent gegarandeerd iemand die een burnout heeft of heeft gehad. Wat gaat er mis? Wat weinig mensen weten, is dat de nieuwste wetenschappelijke inzichten laten zien dat stress niet de vijand is. Het vermijden en uit de weg gaan van stress en altijd zoeken naar rust en ontspanning bij stress, werkt niet altijd. En dat hebben veel van ons al ondervonden. Daarom leer ik je ook de andere kant van stress kennen. En leer je de meest effectieve manieren om de regie over je energie, aandacht en rust weer terug te krijgen.

Je leert

  • Je lichaamssignalen beter begrijpen
  • Wat de stressmindset is
  • De functies van je zenuwstelsel in balans te brengen
  • Hoe je acute-positieve stress kunt gebruiken om sterker te worden
  • Je stressbestendigheid en belastbaarheid te vergroten
  • Lichamelijke klachten door stress verminderen, oplossen en voorkomen
  • Chronische stress verminderen en vermijden
  • Sneller te herstellen van inspanning en vermoeidheid
  • Hoe je zorgen en angsten kunt verminderen
  • Jouw energie weer volledig benutten

Wil jij de controle over jezelf terug?

Wil je leren hoe jouw stressmechanisme werkt? Weer kunnen ontspannen en omgaan met stressvolle situaties en je weer vitaal voelen? Maak een afspraak, ik help je hier graag bij. Wil je weten of jouw behandeling vergoedt wordt? Lees hier voor informatie over vergoedingen.

STRESS GOED BEGRIJPEN GEEFT CONTROLE