fbpx

Pijn is normaal, heel persoonlijk en altijd echt!

Je bent nooit van plan om pijn op te lopen. Maar pijn kan je echt beperken in je leven. In plaats van wachten en hopen op goed herstel of vermindering van klachten bij chronische pijn, kun je zelf veel doen om sneller en beter te herstellen van pijn of blessures. Zo kun je met een betere pijnbehandeling leren waar je goed aan doet, wat je beter even kunt laten en wat je juist moet doen kan het herstel bespoedigen.

Pijn is onaangenaam, vaak onzichtbaar, heel persoonlijk en altijd echt. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Dat het tussen je oren zit, betekent niet dat pijn niet echt is. Pijn wordt namelijk gemaakt in het brein en is bedoeld als een alarmsysteem om je te beschermen.

Langdurige of chronische pijn

De wetenschap over pijn is duidelijk: pijn is geen goede maat voor de staat van je weefsel, zelfs niet bij acute pijn! Pijn beschermt en waarschuwt voor gevaar of beschadiging. Zonder een pijnsysteem zouden we niet normaal kunnen leven. Pijn wordt gecreëerd door het brein en is een beschermingsmechanisme. Een groot aantal factoren hebben impact op het feit of je in sommige situaties pijn ervaart of niet. Wat je ziet, wat je hoort en wat je in het verleden hebt meegemaakt, kan allemaal invloed hebben op je pijnervaring. Het pijnsysteem is zelfs zo effectief in beschermen dat het pijn kan veroorzaken, zelfs zonder schade aan je weefsels!

Als je langdurig pijn hebt, is het gemakkelijk om te denken dat de zere plek of de blessure niet zal genezen en dat je je er maar bij moet neerleggen. Of je denkt dat er iets goed mis is met je. Logisch is het, dat het door de pijn niet lukt om normaal te bewegen en je meer rust neemt. Maar wat nou als ik je vertel dat dit averechts werkt en dat er een betere pijnbehandeling is om van je pijn te herstellen?

Betere pijnbehandeling

Een moderne pijnbehandeling is gericht op het opnieuw trainen van je pijnsysteem om minder beschermend te zijn. Het is erop gericht je te leren weer anders (beter) te leren bewegen. De basis van bewegen, ademen, slapen, je immuunsysteem en je stress weer beter in balans te brengen. Dit betekent verschillende dingen voor verschillende mensen, daarom is de behandeling ook altijd individueel.

Het behandelen van pijn

Een moderne pijnbehandeling is gericht op het opnieuw trainen van je pijnsysteem om minder beschermend te zijn. Het is erop gericht je weer anders, beter, te leren bewegen. De basis van bewegen, ademen, slapen, stress en je immuunsysteem weer in balans te brengen. De manier om balans terug te brengen verschilt per persoon. Daarom is iedere behandeling ook maatwerk. Een betere pijnbehandeling dus.

Leren over pijn

Tijdens een behandeling leer je waarom dingen niet zijn verbeterd en waarom de pijn niet is verminderd. Je leert meer vertrouwen te krijgen in jezelf en in je lichaam, zelfs wanneer het pijn doet. Oefening helpt niet alleen om de weefsels sterker te maken, maar kan een krachtige positieve trigger zijn voor het pijnsysteem.

Kennis van pijn is enorm belangrijk om anders om te leren gaan met pijn. Tijdens de behandeling beginnen we met een uitgebreid onderzoek en een goede uitleg. Wat betekent de pijn? Wat kun je eraan doen? Zodra we dat duidelijk hebben, stellen we zinvolle doelen op. Alles om te zorgen dat jij de pijn weer onder controle krijgt.

Wat ik anders doe…

Bij een pijnlijke schouder, kijk ik niet enkel naar de schouder. Ik kijk naar het geheel. Hoe is je houding? Wat doet je ademhaling? Welke belemmerende overtuigingen zijn er onbewust? Mijn behandeling richt zich daarom niet primair op het alleen maar wegnemen van de pijn, maar laat je zien hoe je zelf op een andere manier met je lichaam, gedachten en pijnklachten kunt omgaan. Je leert dan ook hoe je weer grip krijgt op je eigen leven. Vaak mindert hierdoor ook de pijn, want er is minder reden tot alarm.

Omdat iedereen en ieders pijn anders is, werk ik met verschillende methodes, technieken, oefeningen, beweegstrategieën, houdingsadviezen, pijneducatie, spiegeltherapie en virtual reality gaming. Met als doel? Therapie én medicatie overbodig te maken!

Wat mag je verwachten?

  • Je leert hoe het pijnsysteem werkt
  • En welke factoren invloed hebben op jouw pijn
  • Zodat je minder boos op of minder bang voor de pijn hoeft te zijn
  • En je weer meer vertrouwen in je lichaam krijgt
  • Je weet wat je kunt doen en hoe je dingen kunt aanpakken
  • Daardoor je pijnsysteem weer tot rust en de extreme gevoeligheid afneemt
  • Je leert anders te bewegen
  • Je leert je gedachten, emoties en gevoel verbeteren
  • En je leven gaat lijken op hoe het is om de beste versie van jezelf te zijn

Wil jij ook dat pijn niet langer je leven beheerst?

Wil je niet langer belemmert worden door je pijn? En leren om met pijn in de toekomst om te gaan? Zodat je weer gelukkiger in het leven kunt staan? Ik help je graag om deze doelen te bereiken. Wil je weten of jouw behandeling vergoedt wordt? Lees hier voor informatie over vergoedingen.

Ben jij klaar met je pijn?

Minder pijn met Virtual Reality en andere online tools

PIJN IS NIET DE VIJAND