Wat beweegt jou om te bewegen

Wat beweegt jou om te bewegen? Je werk, je sport, je passies, je gezondheid, de mensen waar je van houdt? Een mens is gemaakt om te bewegen. En dat merken we juist nu maar al te goed. Niet bewegen gaat altijd pijn doen! Bij pijnklachten is een van de eerste dingen waar ik naar kijk hoe je beweegt. En ook waarom. Dit geeft vaak al voor een groot deel antwoord op de vraag waarom je klachten hebt. Door anders (soms meer, soms minder) te leren bewegen kun je invloed uitoefenen op je pijn.

Je houding bepaalt hoeveel pijn je ervaart

Houding heeft impact op je uitstraling, je adem en de manier waarop je kunt bewegen. Maar ook op hoe je je voelt, de werking van je brein en de manier waarop je ogen werken en hoe veel pijn ervaart. En ooit gedacht dat je houding ook invloed heeft op de werking van je organen en je zelfvertrouwen? Je lichaam past zich simpelweg aan hoe je het gebruikt. Een goede houding maakt je gezond en sterk, houdt je in balans en zorgt ervoor dat je lichaam optimaal werkt.

Wat beweegt jou om te bewegen?

Oefentherapie Mensendieck

Een oefentherapeut Mensendieck is een specialist op het gebied van houding, beweging en gedrag. Oefentherapie Mensendieck richt zich op het oplossen van, leren leven met en voorkomen van klachten. Er wordt altijd gezocht naar de oorzaak. Dagelijkse houdingen en bewegingen en het totaal van je gedrag hebben een directe invloed op je fysieke en mentale gezondheid.

Met een brede aanpak worden klachten structureel aangepakt, zodat deze verdwijnen, verminderen en/of erger voorkomen wordt. Oefentherapie is een actieve behandeling, waarbij inzicht, bewustwording, gedragsverandering, zelf voelen en zelf doen een grote rol spelen. Tijdens de behandeling leer je beter begrijpen en voelen hoe je klachten ontstaan. Je leert hoe je je klachten kunt verminderen door middel van tips en adviezen, oefeningen, het verbeteren van je houding en het vinden van een goede balans tussen spanning en ontspanning.

En omdat voorkomen beter is dan genezen; ben je ook van harte welkom met vragen als je geen klachten hebt en dit zo wilt houden.

Mobilizing Awareness®

Mobilizing Awareness® leert je bewust worden van hoe het normale, natuurlijke bewegen verstoord is geraakt door stress, spanningen, overbelasting, fysieke en mentale of emotionele trauma’s. Van het verstuiken van een enkel tot een open hartoperatie, van langzaam ingesloten gewoontes tot grote verliezen.

Deze gebeurtenissen hebben invloed op de manier waarop je kunt bewegen. Je lichaam past zich simpelweg aan hoe je het gebruikt. Met andere woorden: emotion changes motion, maar ook motion changes emotion. Mobilizing Awareness® is een hands on methode met bijpassende oefeningen voor in het dagelijks bewegen. Leer hoe je lichaam je niet langer in de weg zit met pijn en beperkingen maar hoe je lichaam je verteld wat jij nodig hebt om je energiek en vitaal te voelen.

WAAR KOMEN DE KLACHTEN NU ECHT VANDAAN?
Stuur een WhatsApp whatsapp