fbpx

ANALYSE

Ben jij in balans?

Herken jij dit? Je hebt al een tijdje (vage) klachten die niet vanzelf herstellen. Je bent moe en futloos. Je komt energie te kort. Je slaap is niet altijd optimaal. Bewegen gaat niet lekker. Je voeding heb je niet op de rit. Soms kom je adem te kort. En stress is echt een factor die bij jou een rol speelt.

Waar komen die klachten vandaan?

Je vraagt je af of het wel goed gaat met je gezondheid en je immuunsysteem. Je wilt graag weten waar je klachten vandaan komen! Zijn ze ernstig? Waarom gaan ze niet over? Klachten lijken vaak vanzelf te komen. En soms verwachten we dan ook dat ze ook vanzelf weer overgaan. Dat is niet altijd het geval. En waarom is ook niet altijd duidelijk. Als je naar je lichaam als set van systemen kijkt, lukt het vaak wel om klachten te begrijpen én aan te pakken. Dan kun je heel veel impact maken op je gezondheid en vitaliteit. Na de analyse begrijp je hoe de verschillende onderdelen van je lichaam samen werken, zodat klachten ontstaan of opgelost kunnen worden.

Als herstellen niet vanzelf gaat

We herstellen namelijk niet meer zomaar vanzelf. Vroeger was dat heel normaal, maar tegenwoordig is dat niet meer vanzelfsprekend. De oplossing zit hem in het weer in balans brengen van jouw basis, dan is je lijf ook weer in staat om te herstellen.

Waar moet je beginnen?

Je weet dat je wat aan je gezondheid moet doen. Je weet dat gezond eten, voldoende slapen en bewegen goed voor je zijn. Maar waar begin je? En hoe houdt je het vol? Welk domein heeft bij jou de meeste impact op je klachten? Zodat je inspanningen ook effect hebben. En je je basis weer in balans krijgt. En een blijvend resultaat ervaart op het gebied van slaap, pijn, adem en stress. Zodat jij weer kunt doen wat jij het liefste wilt!

Analyse van de basis

Met een uitgebreide vragenlijst, eventueel aanvullende vragen op maat of een uitgebreid gesprek, kunnen we een duidelijke analyse maken van jouw gezondheid. We weten dan precies of jouw basis in balans is. We kijken naar bewegen, ademhaling, slaap, het immuunsysteem (waarmee ook naar voeding) en stress. We leggen relaties tussen deze verschillende domeinen en bepalen welk domein bij jouw het meest dominant uit balans is.

Meer informatie over de analyse

Hoe gaat zo’n analyse in zijn werk?

Je vraagt een analyse aan
Je betaald de analyse
Je ontvangt de vragenlijst
Je vult de analyse in
Je ontvang je een uitgebreid verslag
Je kunt aan de slag met de adviezen!
Na 2 maanden samen evalueren

Optioneel

Verdiepende vragen op maat voor een nog bredere analyse
Uitgebreid analyse gesprek met verslag
Coaching of behandeling

Vergoeding

De kosten voor de analyse zijn € 95,00 – inclusief een maatwerk verslag en een follow up per mail na 2 maanden. De analyse wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Het uitgebreide analyse gesprek en de coaching of behandeling kunnen in aanmerking komen voor vergoeding, wanneer je aanvullend verzekerd bent voor oefentherapie. Heb je hier vragen over, neem gerust contact op.

Vraag een analyse aan

Het functionele staartje

Ik heb het altijd over het structurele stuk en het functionele staartje. Met structureel bedoel ik bv. chronische pijn, vermoeidheid of stress, een ziekte of aandoening of blijvend letsel na een ongeval, bevalling of restverschijnselen na ziekte. Het functionele staartje is datgene wat uit balans is geraakt. Door werk, je eigen gedrag of door de gevolgen van de klachten op je leven, bewegen en gezondheid. Op je slaap, je adem, je stress en energie. Of je humeur…

Het functionele stuk is datgene wat uit balans is, vaak probeert je lichaam zelf balans te houden en raakt als dat lang duurt structureel uit balans. Denk maar aan een hoge bloeddruk bij stress. Op de korte termijn niet zo erg maar wanneer het lang aanhoudt echt onwenselijk. Of denk aan zweten bij een te hoge lichaamstemperatuur, handig zolang je het heet hebt, maar niet constant. Je lichaam probeert altijd in balans te blijven. Veel lichamelijke klachten en pijn zijn uiteindelijk het gevolg van een disbalans.

Jouw basis weer in balans

Wat heb jij nodig om in balans te komen? Dat is voor iedereen anders. Het is altijd een combinatie van factoren wat het daadwerkelijke verschil gaat maken! Daarom kijken we met een brede blik naar jouw klachten. En optimaliseren we slaap, ademhaling, beweging, voeding, je immuunsysteem en je kijk op stress. Alles wat je nodig hebt om in balans te zijn.

Want in een ideale situatie heb je namelijk:

  • Een gezond lichaam met energie
  • Geen problemen in stressvolle situaties
  • Weet je wanneer je lichaam nee zegt
  • Een goed slaapritme en wordt je uitgerust wakker
  • Een mooie houding een lichaam wat goed beweegt
  • Geen pijn en klachten
  • En weinig kans op ziektes omdat je immuunsysteem goed functioneert

Vraag de analyse aan

JE LICHAAM REAGEERT ALLEEN MAAR